Dostupni linkovi

Rogatica: Uhapšena petorica osumnjičenih za ratne zločine


Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, koji se nalaze na terenu gdje koordiniraju rad policijskih djelatnika, uhapšeno je pet osoba osumnjičenih u dva predmeta za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

U okviru jednog predmeta uhapšeni su Božidar Perišić zv. "Boban“ rođen 07.01.1962. u Rogatici i Vinko Zoranović zv. „Joja“ rođen 05.11.1965. u Rogatici. U okviru drugog predmeta uhapšeni su Dragan Lubarda, zv. „Lube“, rođen 27.08.1956 u Rogatici, Zoran Ilić, rođen 25.10.1968. u Rogatici i Milisav Ikonić, rođen 25.06.1959. u Rogatici.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom i osumnjičeni su za zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici Rogatičke brigade VRS, tijekom lipnja i srpnja 1992. godine, počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz naselja Gračanica u Rogatici.

Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni počinili su progone, ubojstva najmanje 15 osoba (osumnjičeni Perišić), silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti, protupravna zatočenja, mučenja, zlostavljanja i druge oblike nanošenja teške patnje žrtvama.

XS
SM
MD
LG