Dostupni linkovi

Brisel: Međunarodna konferencija o eboli


Na inicijativu Evropske unije u Briselu počinje jednodnevna Međunarodna konferencija o eboli. Predstavnici afričkih zemalja pogođenih ovom epidemijom - Gvineje, Sijera Leonea, Liberije, te Ujedinjenih nacija i Afričke unije - razgovaraće o aktivnostima koje bi trebalo preduzeti u namjeri iskorjenjivanja ove bolesti, te o planovima oporavka onih zemalja koje je najteže pogodila epidemija.

Konferenciji će prisustvovati, među ostalim, visoka komesarka EU Federica Mogherini, komesar za međunarodnu saradnju i razvoj Neven Mimica, komesar za zdravlje i bezbjednost hrane Vytenis Andriukaitis, te Christos Stylianides, EU koordinator za ebolu i komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje krizom.

Na skup je pozvano 80 delegacija, uključujući ministre iz svih zemalja zapadne Afrike i zemalja Evropske unije, te predstavnici organizacija uključenih u borbu protiv ebole – UN-ove agencije, Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka, nevladine organizacije, predstavnici privatnog sektora i istraživačkih centara.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG