Dostupni linkovi

Crnogorski tužilac traži od medija da ne vode paralelne istrage


Vrhovni državni tužilac Crne Gore, Ivica Stanković, pozvao je medije da ne vode paralelne istrage povodom situacije u bjelopoljskoj bolnici, navodeći da se tako dolazi u zonu mogućeg kršenja pretpostavke nevinosti.

Upitan da li se može čekivati podnšenje novih krivičnih prijava u slučaju bjelopoljske bolnice, nakon što je objelodanjen izvještaj Komisije o stanju u toj ustanovi iz 2008.godine, on je rekao da je taj dokument proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

»Molio bih medije da se ne licitira sa imenima i da se ne vode paralelne istrage, jer tu ulazimo u zonu mogućnosti da dođe do kršenja pretpostavke nevinosti«, rekao je on novinarima u Budvi, nakon otvaranja konferencije Strategija za suzbijanje nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori.

Upitan da li se može očekivati da se ispita rad, ne samo Ministarstva u tom periodu, nego i Odbora direktora bjelopoljske bolnice, Stanković je odgovorio da će biti provjeravan rad za svakog, za koga se ukaže potreba.

U Bjelopoljskoj bolnici, u porodilištu, u decembru zaraženo više beba a jedna je preminula, nakon čega je više ljekara ove zdravstvene ustanove uhapšeno u toku istrage o uzrocima zaraze i smrti jedne od inficiranih beba.

XS
SM
MD
LG