Dostupni linkovi

Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Pukanića


Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, dok je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva.

Presuda u odnosu na Milenka Kuzmanovića koji se tereti za pomaganje je ukinuta i vraćena Specijalnom sudu na povono suđenje, saopštio je Apelacioni sud.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud donio pravilan zaključak da tužilac sudu nije pružio jasne i nedvosmislene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvoj polovini 2008. godine na teritoriji Republike Srbije organizovao kriminalnu grupu.

Nema dokaza ni da su pripadnici postali Milovanović i Kuzmanović, kao i zagrebčani Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, i tako organizovani izvršili ubistvo Pukanića.

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

XS
SM
MD
LG