Dostupni linkovi

Podgorica: Sud potvrdio presudu od 30 godina za ubistvo policajca


Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu od 30 godina zatvora osuđenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović, presudom Apelacionog suda osuđeni su na po 30 godina zatvora za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Apelacioni sud je tako potvrdio raniju presudu Višeg suda. Alan Kožar osuđen je na šest godina i deset mjeseci, koje je već odležao.

Ovo je četvrta presuda u ovom predmetu, a prvo suđenje počelo je još u martu 2007. godine.

Advokat odbrane Dragoslav Ognjanović, saopštio da je zaprepašćen presudom Apelacionog suda. On je najavio i novu žalbu Apelacionom sudu.

Sestra ubijenog inspektora Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić kazala da je zadovoljna presudom. Kaže i da ne vidi razlog za nove žalbe, jer je kako kaže krivica osuđenih, davno dokazana.

Vrhovni sud je ranije ukinuo osuđujuće presude za ubistvo policijskog funkcionera, sa obrazloženjem da se na glavnom pretresu nijesu smjele koristiti izjave koje su svjedoci Žarko Radulović i Zoran Vlaović dali tužiocu.

Boreta i Bigović osuđeni su i za podmetanje eksplozivnih naprava u hotelu “Splendid” u Bečićima 2005. i pokušaj reketiranja suvlasnika hotela Žarka Radulovića.

XS
SM
MD
LG