Dostupni linkovi

Sindikalci smederevske Železare podržali odluku Vlade


Čelnici više reprezentativnih sindikata smederevske Železare podržali su danas odluku Vlade Srbije da odbije ponudu američkog Esmarka za privatizaciju tog srpskog preduzeća.

"Nije bilo ozbiljnih garancija da bi Esmark dugoročno zadržao Železaru a zaposlenima nije bilo garantovan posao. Premijer je rekao da treba postaviti novi menadžment i ući u novi aranžman da bi se priča završila kao što je zamišljeno u startu, a to je privatizacija kompanije" rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog i nezavisnog sindikata Saša Čolić.

On je dodao da sada u Železari radi 5.000 ljudi i da se dešava prirodni odliv odlaskom u penziju, a da se primaju novi kadrovi. Prema rečima predstavnika Samostalnog sindikata Milančeta Virijevića, Železara u Smederevu ima budućnost.

"Potrebno je samo više discipline i više voditi računa o uštedama. Mi imamo stručne i obrazovane ljude, imamo i zalihe rude koje smo smišljeno i dalekovido kupovali kada je njena pala cena, a imamo i sposobne ljude poput Vladana Mihajlovića, koji se vratio iz Amerike" rekao je Virijević agenciji Beta.

XS
SM
MD
LG