Dostupni linkovi

Austrija započela kampanju protiv emigranata sa Kosova


U Austriji je započela kampanja pod nazivom "Šverceri lažu" sa ciljem da se zaustavi priliv emigranata sa Kosova.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije, Johana Mikl Lajtner, poručuje migrantima da u Austriji nemaju mogućnosti da prihvate toliki broj zahteva za azil.

"Ljudi bi trebalo da znaju da su prevareni i da ne postoji šansa ni novac za njihov azil u Austriji", rekla je Mikl Lajtner i dodala da insistira na ubrzanom postupku masovne deportacije u naredne dve nedelje.

"Mora biti jasno da ne postoji slobodan pristup tržištu rada u Austriji i trenutno ova zemlja nije u mogućnosti da prihvata zahteve za azil. Moramo napraviti jasne granice između ratnih izbeglica i onih koji dolaze iz zemalja u kojima je stanje bezbedno. Naša zemlja je mnogo uradila za ratne izbeglice, a pomaganje njima je trenutno blokirano zbog emigranata iz sigurnih zemalja", poručila je Johana Mikl Lajtner.

Početkom ove godine, broj zahteva za azil sa Kosova je kulminirao i veći je nego kada su u ovu državu bežale izbeglice iz Sirije. Pre nekoliko dana, kosovski ministar unutrašnjih poslova bio je u Beču i zatražio je pomoć u borbi protiv masovne emigracije.

XS
SM
MD
LG