Dostupni linkovi

Uhapšen načelnik hirurškog odeljenja u Bijelom polju


Policija je uhapsila načelnika hirurškog odeljenja bolnice u Bijelom Polju Duška Miladinovića zbog sumnje da je odgovoran za smrt pacijentkinje.
Miladinović je peti lekar bolnice u Bijelom Polju koji je u poslednje vreme pod istragom tužilaštva zbog nesavesnog i nemarnog pristupa pacijentima, čije su posledice smrt pacijenata.

Policija je saopštila da je Mladenović uhapšen zbog sumnje da je počinio "krivično delo protiv zdravlja ljudi" i da je nesavesnim pružanjem lekarske pomoći odgovoran za smrt pacijentkinje R.Ć. (52) koja je 18. decembra preminula tokom pripreme za operaciju žučne kese. Lekaru je određen pritvor od 48 sati.

Pored Miladinovića, još četvoro lekara bolnice u Bijelom Polju je pod istragom ili je protiv njih podignuta optužnica.

Bolnica u Bijelom Polju je u žiži javnosti od novembra prošle godine kada je u njoj, zbog nemara lekara, inficirano pet novorođenčadi od kojih je jedno preminulo.

Bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i lekari, načelnici ođeljenja, Zvonko Puletić i Haka Tahirović, pod istragom su zbog smrti bebe i infekcije još četiri u porodilištu u Bijelom Polju, koje je neko vreme bilo zatvoreno nakon tragedije.

Tužilašto je nedavno podiglo optužnicu protiv lekara bjelopoljske bolnice Eldina Lamazevića zbog nesavesnog lečenja, a koje je takođe dovelo do smrti pacijenta.

XS
SM
MD
LG