Dostupni linkovi

Komičar Džon Stjuart napušta Daily Show


Američki komičar i satirični TV-komentator Džon Stjuart (Jon Stewart) čiji se
sarkastični i otkačeni humor u emisiji "Dejli šou" (Daily Show) pretvorio u
izvor vesti i analiza, ove godine će napustiti Komedi sentral (Comedy Central),
saopštila je danas uprava te TV mreže.

Stjuartov odlazak potvrdila je predsednica Komedi sentrala Mišel Gejnleš (Mićele Ganeless), pošto ju je Stjuart juče saopštio publici u Njujorku.

"Svojim jedinstvenim glasom i vizijom, 'Dejli šou' je postao kulturni standard milionima ljudi i platforma za političku komediju bez presedana koja će trajati još godinama", saopštila je Gejnlesova.

Ona je Stjuarta nazvala "genijem komedije" i dodala da će Stjuart ostati na Komedi sentralu do druge polovine ove godine, ali nije precizirala datum njegovog odlaska, niti je rekla gde će on nastaviti karijeru.

Stjuartov odlazak drugi je veliki udarac za Komedi sentral za kratko vreme: druga velika zvezda ove mreže, Stiven Kolbert (Stephen Colbert), otišao je prošle godine kako bi na Si-Bi-Esu (CBS) preuzeo noćni program od Dejvida Letermana (David Letterman), koji odlazi u penziju.

I Stjuart i Kolbert stvorili su standarde forme komedije koja nudi smeh zajedno sa oštrom političkom i društvenom satirom. Političari su u njihovim emisijama podjednako često gostovali kao holivudske zvezde.

XS
SM
MD
LG