Dostupni linkovi

Savjet ministara danas o politici plata u institucijama BiH


Savjet ministara BiH trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2015 – 2018. godine, kao i prijedlog odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju carinske tarife za ovu godinu.

Ova sjednica odgođena je za danas, jer 9. februara, kada je prvobitno bila zakazana ministri iz reda bošnjačkog naroda nisu bili u mogućnosti da prisustvuju zbog čega nije bilo kvoruma.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje nacrta dopune Sporazuma o finansiranju koji se odnosi na horizontalni program o nuklearnoj bezbjednosti i zaštiti od zračenja u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2011. godinu, te nacrta osnova za prihvatanje Sporazuma o uspostavljanju Međunarodne organizacije ST – EP /Eliminacija siromaštva putem održivog turizma.

U planu je i razmatranje prijedloga odluke o izmjenama i dopunama odluke o odobravanju "Projekta izgradnje glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo", koji će se uvrstiti u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011 – 2013. godine.

Savjet ministara BiH razmotriće i niz informacija među kojima su informacija u vezi sa preispitivanjem opravdanosti postojanja upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama, kao i informacija o izmjeni i dopuni godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bih u inostranstvu za 2015. godinu.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o radu Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje za 2014. godinu, zastupnika Savjeta ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava za prošlu godinu, radu Agencije za antidoping kontrolu.

XS
SM
MD
LG