Dostupni linkovi

Počinje suđenje Branku Lazareviću


U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje bivšem šefu kabineta prethodnog ministra unutrašnih poslova Branku Lazareviću.
Lazarević i još trojica su optuženi da su odavali policijske informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika grupe Darka Šarić.

Početak suđenja je krajem novembra 2014. bio odložen zbog obustave rada advokata, kada je Lazarević, koji radi kao otpravnik poslova Srbije u Atini, uredno došao u sud, kao i druga dvojica optuženih, advokat Radovan Štrbac i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara.

Optuženi Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, je u višegodišnjem bekstvu, a sudi mu se i kao pripadniku Šarićeve grupe za šverc kokaina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Lazarevića zbog sumnje da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Lazareviću se na teret stavlja i krivično delo udružzivanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne.

Pošto je položio jemstvo, sud mu je vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u prestonici Grčke.

XS
SM
MD
LG