Dostupni linkovi

Srbija: Uhapšen direktor Rudnika Resavica i niz funkcionera


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u nekoliko odvojenih akcija širom Srbije uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih opcija, zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita.

"Uhapšen je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i generalni direktor Javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica Vladan Milošević.

Pored njega uhapšena je i jedna osoba iz Beograda a oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema rečima Stefanovića, MUP je pratio primopredaju obeleženih novčanice u tom slučaju a na ime provizije i mita, Milošević je uzeo 1.680.000 dinara i u tom iznosu oštetio "Resavicu".

"Uhapšen je i član Predsedništva Demokratske stranke i nekadašnji predsednik Opštine Novi Bečcej Milivoje Vrebalov kao i Igor Reba, Zoran Janković i Stojan Subotić, koji su osumnjičeni da Opština Bečej nije izvršila radove na objektu namenjenom deci sa posebnim potrebama", kazao je ministar.

Policija je uhapsila i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milojevića zbog sumnje da je zlopuotrebio službeni položaj čime je Fond na čijem je čelu oštetio za 30 miliona dinara.

U Nišu su uhapšeni bivši direktor Privrednog društva "Jugoistok" i predsednik okružnog odbora Socijalističke partije Srbije Igor Novaković, Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava.

Stefanović je rekao i da je na mesto načelnika Kriminalističke policije Beograda postavljen Dragan Kecman čije će imenovanje, prema oceni ministra, doprineti brzom rešavanju svih slučajeva u glavnom gradu uključujući i razresenje ubistva nekadašnjeg vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića.

Stefanović je potvrdio da je u vezi sa tim slučajem priveden i brat visokog funkcionera SPS-a Vanje Vukića, Zoran Vukić.

XS
SM
MD
LG