Dostupni linkovi

Stoltenberg: Besmislene tvrdnje o NATO legiji u Ukrajini


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je danas kao "besmislene" navode ruskog predsednika Vladimira Putina da se NATO legija bori na strani ukrajinskih oružanih snaga na istoku Ukrajine.

"Izjava da je u Ukrajini NATO legija je besmislena. Tamo nema nikakve NATO legije. Strane snage u Ukrajini su ruske, tako da mislim da to, na neki način, predstavlja problem, jer te snage podržavaju separatiste sa opremom", naglasio je Stoltenberg.

Nešto ranije je Putin izjavio da se NATO legija bori na strani ukrajinskih oružanih snaga na istoku Ukrajine i da joj je cilj da geopolitički ograniči Rusiju.

"Ko se bori na istoku Ukrajine? Tu su zvanične divizije oružanih snaga, ali u velikoj meri i takozvani dobrovoljački nacionalistički bataljoni. To nije armija, nego strana legija. U ovom slučaju to je strana NATO legija", rekao je Putin u obraćanju studentima u Sankt Peterburgu.

On je dodao da je njen cilj "geopolitičko ograničavanje Rusije".

Ruski predsednik rekao je da vlasti u Kijevu odbijaju političko rešenje za nasilje na istoku Ukrajine i da odbacuju političke napore.

XS
SM
MD
LG