Dostupni linkovi

Konjević: Pitanje Sutorine rezultat talasanja u BiH


Inicijativa u vezi sa Sutorinom rezultat je unutrašnjeg talasanja u Bosni i Hercegovini (BiH) i to pitanje neće uticati na odnose dvije države, poručio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

„Važno je da i građani Crne Gore, međunarodna zajednica i regionalne države shvate da Crna Gora vodi korektnu regionalnu politiku i da smo kao takvi prepoznati u međunarodnoj zajednici“, kazao je on u parlamentu.

Konjević je rekao da pitanje Sutorine neće uticati na odnose Crne Gore i BiH, podsjećajući da su dvije države priznale jedna drugu u okviru tih granica.

Crna Gora i BiH završile su razgraničenje i u maju prošle godine u Sarajevu usaglasile i parafirale dokumenta u vezi s granicom. Dvije vlade su u junu, odnosno u novembru, utvrdile predlog ugovora o državnoj granici, po kojem Sutorina, primorska prevlaka kod Herceg Novog, ostaje u sastavu Crne Gore.

Nedavno je Rezolucijom o Sutorini, podnijetom na izjašnjavanje parlamentu BiH, traženo da se međudržavni ugovor odbaci kao štetan.

XS
SM
MD
LG