Dostupni linkovi

Crna Gora:Ponovo ukinuta presuda u slučaju Zavala


Apelacioni sud ukinuo je presudu izrečenu optuženima u slučaju Zavala i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje drugom sudiji.

Ovom presudom su usvojene žalbe optuženih Dragana Marovića i Dragana Žinića, kao i žalbe branilaca optuženih Rajka Kuljače, Dragana Marovića, Đorđa Pinjatića, Dragana Žinića, Slobodana Đurovića, Stevana Vučetića, Sretena Tomovića, Novaka Stanojevića, Marka Kaloštre i Dragana Sekulića.

Kako je rekla samostalni savjetnik za odnose sa javnošću suda, Milena Đaletić, istom presudom Apelacionog suda Crne Gore od 16. decembra odbijena je kao neosnovana žalba Vrhovnog državnog tužilaštva u oslobađajućem dijelu u odnosu na optuženog Miodraga Minića.

Vijeće sudije Višeg suda u Podgorici Valentine Pavličić u ponovljenom postupku u slučaju Zavala od jula osudila je danas bivšeg gradonačelnika Budbe Rajka Kuljaču na pet godina zatvora, i bivšeg potpredsjednika Opštine Budva Dragana Marovića na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je druga presuda u ovom predmetu, nakon što je prvu, osuđujuću, koju je izreklo vijeće sutkinje Vlalentine Pavličić, oborio Apelacioni sud i naložio ponavljanje sudskog postupka.

Oni su okrivljeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradsku kasu za 821.599 eura.

Slučaj Zavala pokrenuo je buru na političkoj sceni Crne Gore kada su po nalogu specijalne tužiteljke Đurđine Ivanović 24. decembra 2010. godine uhapšeni Kuljača, Marović i ostali zvaničnici Budve.

XS
SM
MD
LG