Dostupni linkovi

Vujanović:Razgovaraću sa Krivokapićem da koriguje prijedlog


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović najavio je da će ponovo u razgovoru sa predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem otvoriti pitanje svrsishodnosti održavanja sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, na kojoj bi se raspravljalo o ostavici direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Bora Vučinića.

„Razgovaraću ponovo sa predsjednikom parlamenta o tome da koriguje svoj prijedlog. Ne može povlačenje bilo kojeg državnog funkcionera, uključujući i nas trojicu koji smo članovi Savjeta, da ugrozi bezbjednost zemlje ili utiče na njenu odbranu. Mislim da Savjet za odbranu i bezbjednost treba da raspravlja o tim pitanjima, a ne o tome zašto se povukao direktor ANB-a", kazao je u razgovoru za Glas Amerike Vujanović.

Vujanović je ponovio da ne misli da Savjet za odbranu i bezbjednost treba da se sastane zbog bilo čije ostavke.

„Bilo čija ostavka u ovoj državi nije pitanje naše odbrane, ili naše bezbjednosti, ili pitanje naših evroatlantskih integracija. Zvao se taj direktor državne agencije ovako ili onako, bio ova ili ona ličnost, on svojim personalitetom ne može da utiče na odbranu države, na njenu bezbjednost, niti na evroatlantske integracije“, poručio je Vujanović.

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, koja je trebalo da bude održana 25. decembra, odgođena je zbog toga što nije došao premijer Milo Đukanović.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić iznanada je podnio ostvaku, kako je obrazložio nakon razvora sa premijerom.

Mediji su šekulisali da ostavka ima veze sa tim što je bio previše blizak sa američkom CIA-om.

Premjer Đukanović je prije nekoliko dana rekao da ostavka Vučinića neće biti jedina.

XS
SM
MD
LG