Dostupni linkovi

Izbori u Mionici: DS i SPS prijavili napade na svoje kandidate


U izbornom štabu Demokratske stranke u Mionici, gde se u nedelju održavaju vanredni, lokalni izbori, tvrde da je predsednik mioničkog obora njihove stranke i nosilac liste Milan Gavrilović pretučen u selu Nanomir.

"Gavrilović je bio u uobičajenom obilasku terena kada ga je u Nanomiru opkolilo nekoliko džipova s registarskim tablicama koje nisu valjevske, a potom su ga pretukli nepoznati ljudi. Pomoć je potražio u Domu zdravlja i Valjevskoj bolnici", rekao je čelnik valjevskih demokrata Duško Rakić.

Rakić tvrdi i da je tokom prošle noći "ozbiljnih problema" imalo još nekoliko članova DS-a, kojima su "nepoznati ljudi dolazili u dvorišta i pokušavali da uđu u kuće".

I u izbornom štabu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, tvrde da je petoro njihovih aktivista, članova biračkih odbora, tokom dana napadnuto u centru Mionice.

U Opštinskoj izbornoj komisiji kažu međutim da nemaju podataka da su se

incidenti igde dogodili, dok su u policiji kazali da su incidenti u Nanomiru i Mionici prijavljeni, ali da je reč o događanjima van biračkih mesta i da još uvek utvrđuju šta se zaista dogodilo.

Na izborima u Mionici bira se 39 odbornika, a učestvuju liste koalcije oko SNS-a, koalicije SPS-JS i DS, koja nastupa samostalno.

XS
SM
MD
LG