Dostupni linkovi

Dačić: Rekonstrukcija Vlade početkom 2015.


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će do kraja januara, odnosno početkom februara, doći do rekonstrukcije Vlade Srbije.

"Biće rekonstrukcije, zato što to tako (premijer Aleksandar) Vučić voli", rekao je Dačić za Pink.

On je naglasio da sigurnu neće biti smenjeni ministri o kojima proteklih dana pišu mediji, a koji najavljuju će će iz vlade otići aktuelni ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić i ministar prosvete Srđan Verbić.

"Mislim da on (Aleksandar Vučić) ne zna u ovom trenutku ko će biti promenjen", kazao je Dačić.

Od kako je posle martovskih izbora formirana Vlada Srbije, došlo je do promene u julu, kada je ostavku podne tadašnji ministar finanasija Lazar Krstić i kada je njegovo mesto izabran Dušan Vujović, a potom za ministr privrede Željko Sertić.

Govoreći o sporenju između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i nemačkog ambasdora Hajnca Vilhelma oko toga da li je priznanje Kosova uslov za ulazak u EU, Dačić je istakao da je došlo vreme da se "spusti lopta".

"Mora da se ide na relaksaciju cele te priče, ja razumem predsednika, ali mora da se spusti lopta", kazao je Dačić i dodao da zbog praznika nije mogao da razgovara sa nemačkim abasadorom.

XS
SM
MD
LG