Dostupni linkovi

USKOK pokrenuo još jednu istragu protiv Bandića


Uskok je donio rješenje o provođenju još jedne istrage protiv gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića.

Uskok je pokrenuo novu istragu tereteći ga da je s još dvije osobe građanskoj inicijativi "U ime obitelji" na čijem je čelu Žlejka Mrkić, protivzakonito osigurao štampanje letaka i plakata, snimanje i emitovanje spotova te ustupanje štandova, čime su grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te udruge oštećeni za više od trista hiljada kuna.

Uz Bandića, od ranije osumnjičenog u aferi Agram, na meti Uskoka našli su se pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenka Palac, a sumnjiči ih se za zloupotrebe položaja i ovlasti.

Uskok je svim okrivljenima odredio mjeru opreza zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenicima i svjedocima, dok je u odnosu na voditeljicu podružnice Tržnica odredio i mjeru zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Bandić se u novom slučaju tereti da je kao zagrebački gradonačelnik prihvatio zamolbu udruge U ime obitelji i 19. rujna 2014. donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz aktivnosti te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014. kada je ta udruga prikupljala potpise za referendum o preferencijalnom glasanju.

XS
SM
MD
LG