Dostupni linkovi

Suđenje Zsoltu Hernadiju direktoru MOl-a počinje u februaru


Suđenje u odsutnosti predsjedniku uprave MOL-a Zsoltu Hernadiju počet će 12. februara 2015., objavljeno je na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Hernadijevi advokati su kazali nakon ročišta da je sudac Ratko Šćekić, koji će voditi postupak, prihvatio sve prijedloge Uskoka, a odbio sve prijedloge obrane.

Advokat Goran Mikuličić rekao je da ne može kazati zašto su odbijeni svi njihovi prijedlozi jer sud u ovoj fazi postupka na to ima diskrecijsko pravo i ne mora obrazlagati svoje odluke.

Uskok je 2013. podignuo optužnicu protiv Hernadija, kojega tereti da je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu dao 10 miliona eura mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.

Sanader je zbog primanja mita od Hernadija, ali i ratnog profiterstva u slučaju Hypo, isprva osuđen na deset godina zatvora, no Vrhovni sud kaznu mu je u juni smanjio na osam i pol godina.

U drugom slučaju, pred Prizivnim sudom u Budimpešti potvrđena je, uz manje izmjene, oslobađajuća presuda Hernadiju u vezi tužbe za međunarodnu korupciju i druge kriminalne radnje.

XS
SM
MD
LG