Dostupni linkovi

Mihajlović: Gasovod Niš-Dimitrovgrad se ubrzano gradi


Potpredsjednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da na izgradnji gasovoda Niš -Dimitrovgrad radi ubrzano, te da on predstavlja mogućnost da se Srbija kasnije priključi TAP-u, odnosno na Grčku i kasnije možda i na gasovod koji grade Rusija i Turska.

"Niš -Dmitrovgad nikada nije bio konkurencija Južnom toku i prethodno ministarstvo energetike je već pripremilo i krenulo u razgovore da se napravi projektana dokumentacija.EU finansira dio sa bugarske strane, sa naše strane takođe mora da se nađe način kako će se to finasirati i ja mislism da je to jedna od mogućnosti"", reakla je ministrica Mihajlović.

Kroz Niše -Dimitrovgrad, postoji mogućnost da se Srbija kasnije priključi TAP-u, i da se priključe na Grčku, čak možda, kako je navela, i gasovodu kojeg budu Rusi i Turci pravili.

Mihajlović je rekla da svaka država koja želi da radi na svojoj stabilnosti mora da razmišlja na nekoliko strana.

"Da, mi iz Rusije dobijamo kroz jedan pravac gas, Rusija -Ukrajina -Mađarska -Srbija, mi imamo mogućnost i Niš -Dimitrovgarada i imali smo mogućnost Južnog tok.Ako od toga ne bude ništa onda ćemo pokušati da se nekako prikačimo i na takozavni TAP i na taj način praktično dobijemo drugi izvor, jer je to gas iz Azerbejdžana" , navela je ministrica Zorana Mihajlović.

XS
SM
MD
LG