Dostupni linkovi

Ljajić: Igra oko Šešelja preko leđa Srbije


Voditelj Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je da Sudsko vijeće Haškog tribunala treba rješavati situaciju oko eventualnog povratka Vojislava Šešelja u Haag, a ne država Srbija, koja neće dozvoliti da je uvuku u svoju igru.

Ljajić kaže da se ništa tu nije promijenilo, jer je to "jedna igra bez prestanka u kojoj sudjeluju sud i tužiteljstvo koji sada prebacuju jedni drugima".

"Sve bi to bilo u redu da se to ne događa preko leđa Srbije koja je sada ničim izazvana ponovno postala tema, i sada pri kraju 2014. mi razgovaramo o Haškom tribunalu s kojim smo završili sve svoje obveze", rekao je Ljajić, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, Sudsko vijeće tribunala je mislilo da je riješilo problem tako što je taj problem prebacilo na Srbiju, a pošto taj slučaj prate mnogi skandali i presedani onda se pojavio zahtjev Tužiteljstva da se Šešelj vrati u Haag, uz poruku da su u svemu tome nevini.

"Neće oni uspjeti Srbiju da uvuku u ovo blato koje su sami stvorili cijelim slučajem, mi ničim nismo doprinijeli u ovoj situaciji", kazao je on i naveo da je Šešelj sve sporne izjave davao i prije Haaga, u Haagu i sada i da ne vidi razlog čemu sada čuđenje.

Ljajić navodi da uvjeta za puštanje Šešelja nije ni bilo osim da ne utječe na svjedoke i žrtve i da se vrati kada Sudsko vijeće to od njega zatraži.

XS
SM
MD
LG