Dostupni linkovi

Šarović: Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Hag


Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da se lider radikala Vojislav Šešelj neće dobrovoljno vratiti u Hag i da o
daljim potezima treba pitati predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

"On (Šešelj) je svoj posao u Hagu završio. Kako će i šta će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolioća", kazao je Šarović agenciji Beta povodom zahteva Tužilaštva Haškog tribunala da raspravno veće vrati optuženog Šešelja s privremene slobode u Srbiji.

U podnesku tužilaštvo konstatuje da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, "iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija, što je Šarović nazvao “smešnom” kvalifikacijom.

Tužilaštvo zahteva da ta odluka bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Hag i da se, potom održi rasprava o njegovom zdravstenom stanju i uslovima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen.

Vojislav Šešelj je nakon gotovo 12 godina provedenih u Hagu, bez zvanične presude, 12. novembra došao u Srbiju, a na osnovu odluke raspravnog veća Tribunala.

XS
SM
MD
LG