Dostupni linkovi

Počinje Festival autorskog filma


Festival autorskog filma biće svečano otvoren danas, u 19:30h u Domu omladine Beograda, ceremonijom i projekcijom filma „Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju“ Roja Andersona.

Ovo ostvarenje je kultnom švedskom reditelju donelo Zlatnog lava na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je kultnom reditelju Puriši Đorđeviću.

U okviru 20. Festivala autorskog filma biće prikazano preko 80 ostvarenja, od koji je u glavnom programu 21 ostvarenje, dok je dvanaest filmova je u kompeticiji za Gran pri „Aleksandar Saša Petrović”.

Glavna sala festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda. Festival se održava na više lokacija u gradu: Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i Novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1), UK „Parobrod“, Domu kulture Studentski grad, bioskopu „Fontana“.

Pored pomenutih lokacija, program Festivala autorskog filma prikazivaće se i u Art bioskopu, u zgradi Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5. Projekcije će se dešavati od 28. novembra do 5. decembra.

U znak podrške Festivala autorskog filma bioskopu „Zvezda“, nekoliko filmova iz programa festivala biće reprizirano u ovom prostoru.

XS
SM
MD
LG