Dostupni linkovi

Putin ne namerava da bude doživotni predsednik


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne namerava doživotno da ostane na toj funkciji, ali nije isključio mogućnost da se ponovo kandiduje 2018. godine.

"To nije dobro i štetno je za državu i meni nije potrebno", rekao je Putin u intervjuu za državnu agenciju TASS. Putin je podsetio da Ustav dozvoljava reizbor i da postoji mogućnost njegove ponovne kandidature.

"Da, Ustav to zaista dozvoljava, ali to ne znači da ću doneti takvu odluku", rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da će odluku o tome doneti na osnovu "opšteg konteksta, domaćih prilika i svojih ličnih osećanja", dodavši da je o tome sada rano razmišljati.

Mišljenja da sve u Rusiji zavisi od njega lično su pogrešna, rekao je Putin.

On smatra da je prirodno mnoge stvari u Rusiji dovoditi u vezu sa njim, jer se "šef države uvek dovodi u vezu sa svojom državom na jedan ili drugi način", ali da to nije slučaj samo sa Rusijom.

Putin je rekao da su odluke o situaciji u vezi sa Krimom bile dobro promišljene i nema sumnje u njihov uspeh, jer je , kako je naveo, istina na strani Rusije.

"Naprosto, jači smo. Jači od svih. Zato što smo u pravu. Istina je moć. Kada Rus oseća da je u pravu, nepobediv je", rekao je Putin.

Na pitanje da li su procenjene sve posledice postupaka Rusije u vezi sa Krimom, ruski predsednik je odgovorio potvrdno.

"Da. To je strateška odluka", naveo je Putin.

XS
SM
MD
LG