Dostupni linkovi

Osmogodišnjak osumnjičen za paljenje automobila


Francuska policija uhvatila je dečaka od osam godina u momentu dok je pokušavao da zapali jedan parkirani automobil na jugu zemlje i pokrenula istragu o njegovoj eventualnoj umešanosti i u drugom slučaju paljenja četiri automobila.

Policajci su naišli na dečaka u subotu uveče dok je pokušavao da zapali automobil u mediteranskom gradu Ero u blizini Monpeljea.

"Mi ovo veoma ozbiljno shvatamo. Pokrenuta je istraga i nastaviće se sledeće sedmice da bismo videli da li je osmogodišnjak takođe odgovoran za paljenje četiri automobila u toj istoj oblasti", saopštile su vlasti.

Policija je saopštila i da od trenutka kad je dečak uhvaćen u zločinu više nisu zabeleženi slučajevi paljenja automobila u Erou.

"Da li je dečak palio automobile ili je to bio pokušaj 'kopiranja' pošto je video četiri automobila kako gore? Ne znamo, policija će pokušati da to ustanovi", izjavio je gradonačelnik Žan-Pjer Riko.

Neimenovani sudski izvor je saopštio da je dečak vraćen svojoj porodici budući da tužilaštvo ne može da preduzme "zakonske korake" protiv deteta od osam godina.

XS
SM
MD
LG