Dostupni linkovi

Djeca tužila „Maleziju Erlajns“ i državu


Dvoje malezijske djece tužila su danas kompaniju "Malezija erlajns" i vladu ove zemlje zato što su izgubila oca na letu "MH 370".

Ovo je prva tužba koju je podnijela rodbina putnika misteriozno nestalih prije osam mjeseci.

DŽi Kisnon /13/ i DŽi Kinland /11/ optužili su odjeljenje za civilnu avijaciju za nemar, jer nije stupilo u kontakt sa avionom u razumnom vremenu nakon što je letjelica nestala sa radara tokom leta od Kuala Lumpura prema Pekingu.

Avion je nestao 8.marta sa 239 putnika i članova posade.

Tužba je podnesena pred Visokim sudom u Kuala Lumpuru, a u njoj se tvrdi da kompanija nije preduzela sve neophodne mjere da bi osigurala bezbjednost leta, prenio je AP.

U tužbi su kao odgovorni imenovani generalni direktori odjeljenja za avijaciju i imigraciju, komandant ratnog vazduhoplovstva Malezije i vlada. Svima se stavlja na teret da su pokazali nemar i prekršili pravila službe.

"Čekali smo osam mjeseci. Poslije razgovora sa raznim stručnjacima, vjerujemo da imamo dovoljno dokaza za snažan slučaj. Neprihvatljivo je da tako veliki avion nestane u ovom dobu tehnologije", rekao je advokat podnosilaca tužbe Arunan Selvaradž.

Dječaci traže odštetu zbog mentalnog uznemirenja, emotivnog bola i gubitka podrške poslije nestanka njihovog oca DŽi DŽing Hanga. On je vodio jednu internetsku firmu i mjesečno zarađivao skoro 5.200 dolara.

Advokat je rekao da je na sudu da odredi iznos nadoknade.

XS
SM
MD
LG