Dostupni linkovi

Obama zahvalio Srbiji za saradnju u borbi protiv IS


Vlada Srbije je danas saopštila da je državni sekretar Džon Keri, u ime predsednika SAD Baraka Obame, u pismu predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, zahvalio zbog "podrške Srbije međunarodnoj koaliciji u borbi protiv organizacije Islamska država" i pohvalio "lidersku ulogu premijera Vučića u napretku dijaloga Beograda s Prištinom".

U pismu, saopštila je Vlada, Keri "posebno naglašava zahvalnost Srbiji na njenoj posvećenosti međunarodnom miru i odlučnosti da se suprotstavi ovoj terorističkoj organizaciji".

Keri je uz to, piše u saopštenju Vlade Srbije, "pohvalio lidersku ulogu premijera Vučića u napretku dijaloga Beograda s Prištinom i ocenio da bi puna primena Briselskog sporazuma iz aprila 2013. godine znatno doprinela ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije i donela veću stabilnost regionu".

"Sjedinjene Američke Države su spremne da tesno sarađuju sa Republikom Srbijom tokom njenog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju 2015. godine" - prenosi Vlada Srbije navode iz Kerijevog pisma.

"Snažno konsultativno liderstvo OEBS-a je u ovim trenucima od posebnog značaja, s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija", zaključuje Keri u pismu Vučiću, piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG