Dostupni linkovi

Tuzla zvanično dobila status grada


Tuzla je daans zvanično dobila status grada.

"Ovog tridesetog oktobarskog dana imamo taj veličanstveni trenutak kada građani općine Tuzla postaju građani Grada Tuzle" rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzle na prvoj, konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

Imamović je naveo da je dugo sanjao ovaj trenutak kada će čestitati svim građanima Tuzle, gradskim vijećnicima, gradskim službama, te gradskim javnim ustanovama i preduzećima što su se izborili za zvanje i status grada.

Na sjednici su usvojene statutarna odluka o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o Gradu Tuzla i odluka o pečatu Grada Tuzla.

Nakon usvajanja statutarne odluke o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o gradu Tuzla, dosadašnji vijećnici Općinskog vijeća Tuzla položili su svečanu izjavu kao vijećnici Gradskog vijeća Tuzla.

Na ovoj historijskoj sjednici za Grad Tuzlu obratili su se i predsjednici klubova Gradskog vijeća, te nezavisni kandidati, nakon čega su zajedno s gradonačelnikom Imamovićem otkrili ploču s natpisom ispred zgrade Grada Tuzle.

XS
SM
MD
LG