Dostupni linkovi

Peti snimak zarobljenog Britanca


Pripadnici Islamske države su objavili i peti snimak britanskog zarobljenika Džona Kantlija u kom on priča o tehnikama mučenja koje koriste džihadisti.

Fotoreporter je više od dve godine u zarobljeništvu, a u novom snimku u kojem govori, verovatno tekst koji su napisali džihadisti, ističe da zarobljenici koji pokušaju da pobegnu budu davljeni, tako što im se preko glave stavlja peškir na koji se neprestano doliva voda.

“Sve dok ne pokušamo da uradimo nešto glupo, kao što je bežanje, mi imamo dobar tretman od strane pripadnika Islamske države. Oni koji su se usudili da pobegnu su bili davljeni, a muslimanske pritvorenika su mučili džihadisti sa američkim državljanstvom“, rekao je Kantli.

Snimak njegovog izlaganja objavljen je svega nekoliko dana po smrti njegovog oca, koji je nedavno iz bolničke sobe molio džihadista da mu oslobode sina.

Kantli je takođe u snimku pročitao elektronsku poštu koju su razmenjivali džihadisti i porodice američkih zarobljenika, koje su se žalile da američka vlast odbija da pregovara sa ID o oslobođavanju.

XS
SM
MD
LG