Dostupni linkovi

Cerar: Pokažimo jedinstvo i solidarnost


Slovenski premijer Miro Cerar rekao je u subotu na proslavi obljetnice odlaska zadnjeg vojnika bivše JNA iz Slovenije da bi Slovenci i danas za izlazak iz krize trebali kvalitete koje su pokazali u vrijeme osamostaljenja.

"Tada smo kao narod u prijelomnom povijesnom trenutku pokazali izdržljivost, solidarnost, hrabrost i kreativnost, a to nam je potrebno i danas", rekao je Cerar na proslavi 23. godišnjice odlaska JNA iz Slovenije koja je održana u mjestu Radovljica, u prisutnosti predsjednika države Boruta Pahora i drugih najviših dužnosnika.

Cerar je ocijenio da je kod Slovenaca problem što jedinstvo koje su pokazali u vrijeme stvaranja države ne znaju sačuvati "na dugi rok" iako bi jedinstvo i hrabrost, kako je primijetio, bili potrebni i danas kako bi zemlja izašla iz krize.

"Danas je previše zavisti, a premalo solidarnosti i poštovanja, previše apatije, a premalo odvažnosti", dodao je Cerar.

Građane i političare je pozvao da i danas pokažu jedinstvo u ciljevima i hrabrost - kao prije skoro četvrt stoljeća, kad je, kako je dodao, protiv osamostaljenja Slovenije bio "skoro cijeli svijet".

"Velika većina naših državljana je protiv besplodnih političkih prepirki, podjela i blokada, u vrijeme kad je u državi stanje sve lošije i kad mnogi žive u nesigurnosti i siromaštvu", rekao je Cerar.

On je dodao da samo državotvorno ponašanje i politička konstruktivnost svih snaga mogu omogućiti da se Slovenija izvuče iz krize i dođe do ekonomskog oporavka.

XS
SM
MD
LG