Dostupni linkovi

Jenjava strah od ebole u SAD


Sve je manje straha od ebole u SAD-u pošto je u ponedeljak istekao period inkubacije onih koji su imali bliski kontakt sa žrtvom bolest, ali i pošto je stavljena tačka na panika koju je izazvao kruzera, jer je laborant na brodu bio negativan na smrtonosni virus.

Zvaničnici u Vašingtonu su, u međuvremenu, "pojačali spremnost" da se nose za eventualnim budućim slučajevima zaraženih ebolom, prenela je agencija AP.

Visoki vladin zvaničnik rekao je da se revidiraju smernice koje nalažu zdravstvenim radnicima da prilikom lečenja pacijenata obolelih od ebole nose "potpunu" zaštitnu opremu.Pentagon je saopštio da se formira tim za podršku civilnom medicinskom osoblju u SAD-u.

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel zatražio je juče formiranje 30-članog tima za medicinsku podršku, kako bi obezbedio hitnu pomoć u borbi protiv ebole na teritoriji SAD, saopštio je danas portparol Pentagona.

Tim od pet doktora, 20 medicinskih sestara i pet instruktora reagovao bi u slučaju sumnje da postoji slučaj zaraze, delovao bi samo u SAD, a ne bi bio angažovan u zapadnoj Africi niti drugde u svetu, rekao je admiral Džon Kirbi, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG