Dostupni linkovi

Advokati u Srbiji ne odustaju od svojih zahteva


Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević rekao je u nedelju da advokatura neće odustati od zahteva da se ukine eksluzivno pravo javnih beležnika za zaključivanje pojedinih ugovora.

On dodaje da neće odustati čak i ako Ustavni sud bude rekao da su ustavne odbredbe Zakona o javnim beležnicima koje osporavaju advokati.

"Ako odredbe jesu ustavne, mi nismo zadovoljni. Suština naših zahteva je ne dati ekskluzivno pravo javnim beležnicima za zaključenje ugovora o prometu nepokretnosti, ugovora iz oblasti naslednog prava i ugovora iz oblasti porodičnog prava, jer se time narušava automonija volje i pravo izbora građana", rekao je Đorđević u izjavi Tanjugu.

On je dodao da ne vidi u čemu je problem da se taj zahtev advokata reši pozitivno na korist građana Srbije i advokature.

"To će biti naš zahtev do kraja, jer je razuman, životan i podržan od građana Srbije", naveo je Đorđević, tvrdeći da advokatura ima podršku javnog mnjenja, što, kako je dodao, pokazuje da je "advokatura u pravu".

XS
SM
MD
LG