Dostupni linkovi

Juncker idući tjedan sa novom slovenskom kandidatkinjom za EK


Izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker razgovorat će početkom sljedećeg tjedna s novom slovenskom kandidatkinjom za članicu Europske komisije Violetom Bulc i nakon toga razgovora odlučit će koji će joj resor dodijeliti, rekao je u petak njegov glasnogovornik.

O resoru koji će joj biti dodijeljen odlučit će se nakon toga razgovora kako bismo našli prihvatljivo rješenje", rekao je Junckerov glasnogovornik Margaritis Schinas.

Slovenski premijer Miro Cerar rekao je u petak da je slovenska vlada na njegov prijedlog kao kandidatkinju iz Slovenije u novu Europsku komisiju predložila Violetu Bulc, ministricu za strateški razvoj i kohezijsku politiku u njegovoj vladi i članicu njegove stranke.

Bulc je predložena nakon što je prethodna kandidatkinja Alenka Bratušek dala ostavku na predloženi položaj jer nakon saslušanja nije dobila pozitivnu ocjenu nadležnih parlamentarnih odbora.

Violeta Bulc, 50-godišnja magistrica informatičkih znanosti u manje je od mjesec dana prešla put od poduzetnice do potpredsjednice vlade i kandidatkinje za europsku povjerenicu. Ministricom je postala 17. septembra.

XS
SM
MD
LG