Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv dvojice nemačkih džihadista


Savezni državni tužilac Harald Range podigao je danas optužnicu protiv dvojice nemačkih državljana, optuženih za učešće terorističkoj organizaciji ''Dschunud al-Scham'' (Vojnici Sirije), prenose danas nemački mediji.

Prema Državnom tužilaštvu, teroristi te organizacije, sa više stotina boraca koju vode čečenski islamisti iz sirijskog građanskog rata, imaju za cilj da vojnim putem u Siriji formiraju božju državu na osnovu islamskih zakona.

Za optuženog 35-godišnjeg Fatiha K. kaže se da on nije samo učestvovao u borbama, već je radio i kao kamerman na propagandnim filmovima te organizacije i da je uhapšen prošle godne, pri povratku u Nemačku.

Za drugog optuženog Fatiha I. koji je , takodje, u istražnom zatvoru u Nemačkoj, kaže se da je optužen zbog finansijskih malverzacija.

Nemački mediji danas ocenjuju da se ratovi u Siriji i Iraku odražavaju i u Nemačkoj i prenose da su sinoć u nasilnim sukobima između Kurda i islamista u Hamburgu najmanje 23 osobe povređene, od kojih neke i teško, a jedan broj i privremeno uhapšen.

Pozadina nasilja bili su protesti Kurda zbog terorističke organizacije ''Islamska država'' i napada na kurdski grad Kobane u Siriji, ukazuju nemački mediji.

XS
SM
MD
LG