Dostupni linkovi

Ranjen policajac u Fergusonu, demonstracije u gradu


Jedan policajac upucan je u američkom gradu Fergusonu, u kojem su prošlog meseca izbili višednevni protesti i neredi zbog ubistva afroameričkog tinejdžera koga je ubio pripadnik policije.

Portparol policije Sent Luisa Brajan Šelmen potvrdio je da je sinoć došlo do pucnjave kada su dvojica muškaraca pokušala da pobegnu od policajca ne navodeći detalje o njegovom stanju, ali je lokalna televizija javila da je policajac ranjen u ruku.

Prema izveštavanju medija, njegovo zdravstveno stanje nije poznato.

Do ponoći, tridesetak policajca bilo je raspoređeno u blizini grupe od oko stotinak demonstranata koji su stajali preko puta lokalne policijske sanice, povremeno uzvikujući - "nema pravde, nema mira", prenela je agencija AP.

U blizini te policijske stanice, deo ulice bio zatvoren, dok je policija vršila potragu, a najmanje desetak pripadnika specijalne policije su reagovali i policijski helikopteri su kružili područjem.

Američki predsednik izjavio je sinoć da rasprostranjeno nepoverenje u organe reda posle fatalnog ubistva nenaoružanog tinejdžera u Fergusonu, u američkoj državi Misuri, "nagrizlo Ameriku".

XS
SM
MD
LG