Dostupni linkovi

Kosovo: 15 uhapšenih zbog ugrožavanja ustavnog poretka


Policija Kosova potvrdila je da je jutros uhapsila petnaest osoba osumnjičenih za krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

U saopštenju policije Kosova ističe se da je akcija preduzeta u koordinaciji s nadležnim tužilaštvom i sudom kao nastavak prethodnih akcija i imajući u vidu opasnost i značaj nacionalne bezbednosti, očuvanje ustavnog poretka, javnog reda i mira kao i poštovanja i zaštite ljudskih prava garantovanih Ustavom Kosova.

Prištinski mediji ranije su javili da su uhapšeni povezani s radikalnim islamizmom i terorizmom, kao i da je među njima više imama iz raznih delova Kosova i jedan političar.

Iako je policija Kosova objavila samo inicijale uhapšenih, domaći mediji prenose da su među privedenim imam Velike džamije u Prištini Šefćet Krasnići, lider Islamskog pokreta za ujedinjenje Fuad Ramići, imam iz Peći Enes Goga i imam iz Mitrovice Enis Rama.

Prema saopštenju policije, tokom pretresa mesta na kojima je grupa uhapšena oduzeti su "inkriminišući materijali" u vezi sa delom za koji su osumnjičeni.

XS
SM
MD
LG