Dostupni linkovi

Pajtić: Razgovori na koje poziva Pastor neće uroditi plodom


Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je u nedelju da ta partija neće ulaziti u vladu takozvanog nacionalnog jedinstva u pokrajini i ocenio da razgovori na koje je pozvao predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor neće uroditi plodom.

"Ti razgovori neće uroditi plodom i neće dovesti do toga da SNS preuzme vlast u Pokrajini. SNS je stranka koja ima premalo poslanika u Skupštini Vojvodine da bi došla na vlast, i utoliko je gore i ružnije to što se po svaku cenu insistira na promeni vlasti umesto da republička administracija sarađuje sa pokrajinskom", rekao je Pajtić za Radio Beograd.

Pajtić smatra da bi se na taj način mnogo više moglo učiniti za građane Vojvodine i da su izgubljene dve godine koje su mogle proteći u političkom neslaganju, ali u zajedničkom radu u interesu građana.

Takođe, istakao je da ta partija nema nameru da ulazi u bilo kakve vlade takozvanog nacionalnog jedinstva.

"I kada je prvi put upotrebljen taj termin, a koristio se u prethodnim nedeljama, ja sam napomenuo da ne može postojati vlada nacionalnog jedinstva jer Vojvodina nije država, niti će biti država, a vlada regionalnog jedinstva zvuči groteskno", rekao je Pajtić.

XS
SM
MD
LG