Dostupni linkovi

Radna grupa Ministarstva zdravlja Srbije završila rad na slučaju nestalih beba


Radna grupa Ministarstva zdravlja završila je rad na slučaju nestalih beba, a predlog kako da se reši taj problem biće dostavljen vladi nakon završnih konsultacija predstavnika tri nadležna ministarstava, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Borislav Vekić.

Vekić je naveo da će nakon izveštaja radne grupe biti održan jedan inter-resorni sastanak gde će ministri zdravlja, pravosuđa i unutrašnjih poslova izaći sa zajedničkim stavom koji će uputiti vladi.

"Nakon zajedničkog sastanka vladi će biti upućen predlog na koji način ćemo ići dalje u rešavanje i utvrđivanje svih činjeničnih stanja vezano za nestale bebe", naglasio je Vekić Tanjugu.

On je dodao da će predstavnici Ministarstva zdravlja u utorak održati sastanak sa udruženjem roditelja nestalih beba što će, kako kaže, olakšati pronalaženje rešenja za ovaj problem.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu dao je rok od godinu dana Srbiji da pronađe mehanizme za ispitivanje nerasvetljenih slučajeva nestanka beba, koji je istekao 9. septembra.

XS
SM
MD
LG