Dostupni linkovi

Priština:Potvrđena presuda za incidente u Mitrovici 2008


Apelacioni sud u Prištini potvrdio je prvostepenu presudu suda iz Mitrovice u slučaju petorice Srba i jednog Roma sa sjevera Kosova, koje je kosovsko i pravosuđe Euleksa teretilo da su učestvovali u martovskim neredima 2008. godine, u blizini zgrade Suda u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Apelacioni sud odbacio je danas kao zakašnelu žalbu tužioca Euleksa i potvrdio prvostepenu presudu protiv šestorice osoba iz Kosovske Mitrovice koji se terete za učešće u neredima 2008. godine kada je poginuo jedan policajac UNMIK-a iz Ukrajine.

Po presudi Marjanu Ilinčiću je potvrđena zatvorska kazna od jedne godine i 10 mjeseci, a Draganu Milojeviću godinu i tri mjeseca zatvora.Zoranu Čaviću je potvrđena uslovna kazna zatvora od devet mjeseci za period od godinu dana, dok su Miodrag Ralić, Avni Krasnići i Nebojša Jović pravosnažno oslobođeni.

Šestorica Srba terete se za nerede od 17. marta 2008. ispred suda u sjevernoj Mitrovici kada je ubijen jedan policajac iz Ukrajine, a više destina pripadnika međunarodnih mirovnjaka i građana sjevernog Kosova povređeno.

XS
SM
MD
LG