Dostupni linkovi

Skupština Srbije bira novog ministra privrede


Skupština Srbije počela je sjednicu na kojoj će se poslanici izjasniti o prijedlogu Vlade da za novog ministra privrede bude izabran Željko Sertić, sadašnji predsjednik Privredne komore Srbije.

Vladin prijedlog poslanicima je obrazložio prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić, koji je istakao da je Sertić bio proglašen za najmenadžera u jugoistočnoj Evropi i da se od njega očekuje dobar plan za oživljavanje srpske privrede.

"Prvi njegov posao biće oživljavanje privatizacije", rekao je Dačić i podsjetio da je od 502 srpska preduzeća za prodaju 157 problematično i u restrukturiranju.

On je naveo da je budućnost u privatnom poslu i inicijativi, te ocijenio dobrim to što je Sertić privatnik i dolazi iz privrede, gdje je pokazao dobre rezultate.

Dačić je rekao da reforme u privredi Srbije neće biti lake, ali da bez njih Srbija neće moći da opstane i napreduje. On je napomenuo da je cilj Vlade stvaranje dobre investicione klime, što će doprinijeti rastu privrede.

Prijedlog premijera Srbije Aleksandra Vučića da za novog ministra bude izabran Sertić u parlament je stigao 19. avgusta.

Novi ministar privrede na toj funkciji zamijeniće Dušana Vujovića, koji je početkom avgusta izabran za ministra finansija.

XS
SM
MD
LG