Dostupni linkovi

Uhapšen direktor Toplifikacije u Požarevcu


Požarevačka policija uhapsila je direktora Javnog preduzeća Toplifikacija u Požarevcu Zorana Repedžića zbog sumnje da je zloupotrebama u javnim nabavkama oštetio toplanu, saopštila je danas policija.

Osnovano se sumnja da je Repedžić iskoristio službeni položaj i omogućio "Novosadskom preduzecu" da kao izvodjača radova kroz postupak javnih nabavki na montaži cevi i izgradnji toplopredajne stanice na cetiri lokacije u Požarevcu, uvede podizvodjače koji nisu ucestvovali u postupku javne nabavke niti bili prikazani u ponudama.

Tako je "Novosadskom preduzeću" omogućio je protivpravnu korist u razlici u ceni izvedenih radova od 3,6 miliona dinara. Navodi se i da se osnovano sumnja da je direktor Toplifikacije sproveo javnu nabavku 2014. za poslove koji su realizovani 2013. i tako prouzrokovao štetu preduzeću kojim rukovodi od 3,4 miliona dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora Toplifikacije angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore, a potom im isplatio 80.000 dinara. Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvodjenju radova D.K iz Novog Sada i R.R. iz Obrenovca.

XS
SM
MD
LG