Dostupni linkovi

Sud BiH potvrdio optužnicu za ratni zločin kod Goražda


Sud u Bosni i Hercegovini potvrdio je optužnicu po kojoj se četiri bivša pripadnika Armije BiH terete za ratni zločin protiv srpskih civila u izbegličkoj koloni iz Goražda 27. avgusta 1992. godine, kada je ubijena 21 osoba.

Tužilaštvo za ratne zločine u Srbiji saopštilo je da je sud potvrdio optužnicu 20. avgusta, po kojoj se bivši komandir Diverzantskog voda Armije BiH Muhamed Šišić, kao i bivši pripadnici tog voda Emir Drakovac, Aziz Šuša i Tarik Šišić optuženi za napad na civile u selu Kukavice.

Do potvrđivanja optužnice se došlo zahvaljući saradnji Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH i taj predmet je jedan u nizu od 42 predmeta ratnih zločina u kojima su od januara 2013. godine razmenjene informacije i dokazi.

"U prostorijama Tužilaštva za ratne zločine oranizovano je ispitivanje svedoka, a u okviru saradnje dva Tužilaštva ustupljeni su raspoloživi dokazi i informacije u ovom predmetu", navodi se u saopštenju.

U selu Kukavice ubijena je najmanje 21 osoba, među kojima su bile majke sa decom i starije osobe. U napadu je ranjeno više žrtava, a izvršena je pljačka i paljenje imovine koju su sa sobom prevozili izbegli srpski civili.

XS
SM
MD
LG