Dostupni linkovi

Oštećeno oko 50 odsto puteva na području Kuršumlije


Nevreme koje je prethodnih dana pogodilo opštinu Kursumlija, oštetilo je oko 50 odsto puteva na teritoriji te opštine, izjavio je agenciji Beta direktor opštinske Direkcije za izgradnju Goran Đorđević.

U pitanju su velika oštećenja gotovo svih putnih pravaca ka najudaljenijim kuršumlijskim selima. To su lokalni opštinski i nekategorisani putevi, a neka sela su nekoliko dana bila odsečena.

"Nadošle vode na tim putevima su bukvalno, na pojedinim mestima odnosile puteve, za njima su ostajale ogromne rupe. Dok je na pojedinim mestima (voda) nanosila mulj, kamenje i grane te je zatrpavala puteve", rekao je Đorđević.

Sve mašine opštinske Direkcije za izgradnju su svakodnevno u pripravnosti i na terenima, kako bi osposobljavali puteve nakon velikih padavina i eventualno sprečili veća oštećenja.

Na teritoriji opštine Kuršumlija ima 800 kilometara nekategorisanih puteva, od čega je u pretklih nedelju dana oštećeno 50 odsto. Oštećene su i pojedine ulice u Kuršumliji, a voda je odnosila i poklopce od kanalizacionih šahti.

Istovremeno, bujice nadošle vode su oštetile i dosta kuća u seoskim domaćinstvima ali i u samom gradu.

XS
SM
MD
LG