Dostupni linkovi

Avganistan: Ubijen američki general


Američki general-major ubijen u oružanom napadu pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti na strane i domaće vojnike u vojnoj bazi zapadno od Kabula.

Muškarac u uniformi avganistanske vojske otvorio je vatru na pripadnike medjunarodnih snaga i ubio američkog generala, a ranio petnaest ljudi, saopštile su ranije avganistanske vlasti. U saopštenju se dodaje da se napad dogodio u bazi za obuku NATO vojnika, navodi AP.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir, rekao je da sve okolnosti napada nisu poznate, ali da je "terorista u vojnoj uniformi" otvorio vatru na grupu stranih i avganistanskih vojnika.

Predstavnici NATO izrazili su uverenje da je u pitanju "insajderski" napad, kakvih je u Avganistanu bilo i proteklih godina, u kojima pripadnici snaga bezbednosti i vojske te zemlje okrenu oružje protiv vojnika NATO s kojima bi trebalo da saradjuju.

U incidentima u kojima su pripadnici avganistaskih snaga pucali na pripadnike medjunarodnih snaga u Avganistanu koje predvodi NATO, poginuo je veći broj pripadnika NATO tokom poslednjih nekoliko godina.

XS
SM
MD
LG