Dostupni linkovi

Potencijalni svjedok ubistva Duška Jovanovića tražio zaštitu


Potencijalni svjedok o ubistvu urednika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića tražio je od Tužilaštva Crne Gore zaštitu, ali nije dobio zvaničan odgovor.

Potencijalni svjedok je u junu ponudio Vrhovnom državnom tužilaštvu saznanja o ubistvu Duška Jovanovića i tražio status zaštićenog svjedoka, međutim, do sada ga niko iz te institucije nije pozvao na razgovor, pišu "Vijesti".

Mogući zaštićeni svjedok rekao je da, uprkos detaljnim podacima koje je u pisanoj formi dostavio Tužilaštvu, nema nikakvih saznanja o tome šta se dešava sa njegovom ponudom.

"Išao sam u Vrhovno državnno tužilaštvo. Želio sam da pitam da li će mi pružiti status zaštićenog svjedoka, međutim, rekli su mi da je tužilac na odmoru", rekao je potencijalni svjedok za "Vijesti". Iz Višeg tužilaštva u Podgorici rečeno je da se razmatra izjava osobe koja je tražila status zaštićenog svjedoka u istrazi ubistva Duška Jovanovića, navodi list.

Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine, a Više državno tužilaštvo je u januaru 2009. godine ponovo otvorilo istragu o okolnostima ubistva.

U okviru toga izjavu su dali i crnogorski premijer Milo Đukanović i ministar pravde Duško Marković.

Za ubistvo Duška Jovanovića za sada je, kao saučesnik, bio osuđen Damir Mandić, ali je njemu Ustavni sud krajem jula ukinuo presudu od 18 godina zatvora i naložio ponovno suđenje.

XS
SM
MD
LG