Dostupni linkovi

Devenport: Primeniti usvojene zakone


Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport saopštio je povodom 100 dana rada Vlade Srbije da je pred njom ozbiljan posao sprovođenja već donetih reformskih zakona.

“Samo sprovodjenje dobrih zakona donosi rezultate i bolji život gradjanima. Zakonodavna delatnost mora naravno da se nastavi, ali dobri zakoni mogu da budu rezultat samo široke i detaljne javne rasprave, svih zainteresovanih strana". "Donošenje zakona po hitnom postupku trebalo bi da bude izuzetak i u tom pogledu više napora treba uložiti u planiranje zakonodavne delatnosti", naveo je Devenport u pisanoj izjavi.

Govoreći o prioritetima koji su pred Vladom, osim nastavka normalizacije odnosa sa Prištinom, Devenport je naveo dalju konsolidaciju ekonomije i finansijskog sistema, kao i stvaranje povoljnijih uslova za strana ulaganja kroz donošenje novog Zakona o izgradnji.

"Priorit ostaje i dalje osnaživanje vladavine prava i fundamentalnih prava, kao i donošenje detaljnog Akcionog plana za sprovodjenje preporuka Evropske komisije za Poglavlja 23 i 24", naveo je, između ostalog Devenport.

XS
SM
MD
LG