Dostupni linkovi

Lugansk: Na pomolu humanitarna katastrofa


Grad Lugansk, utvrda separatista na istoku Ukrajine, koji je stalno poprište borbi, na rubu je humanitarne katastrofe, bez vode, struje i prehrambenih proizvoda. Plaće i mirovine nisu isplaćene već mjesec dana, a bankomati su prazni, prenose agencije.

Ta regionalna prijestolnica u blizini ruske granice, u kojoj je prije sukoba živjelo 500.000 stanovnika, pogođena je gotovo stalnim borbama posljednjih tjedana između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

Zbog sukoba stručnjaci napustili lokaciju pada MH17

Međunarodni stručnjaci koji traže ostatke malezijskog zrakoplova srušenog na istoku Ukrajine morali su danas napustiti jedan dio tog područja zbog topničke paljbe, kazala je Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Stručnjaci kažu da paljba odjekuje na oko dva kilometra udaljenosti te da se približava. To je bilo dovoljno blizu da odlučimo otići, paljba je bila jako glasna i tlo je podrhtavalo, rekao je novinarima Alexander Hug, pomoćnik šefa misije OESS-a za Ukrajinu.

Hug je kazao da je zasad prerano reći radi li se o kršenju prekida vatre na koji su se obvezale ukrajinske i pobunjeničke snage koje se nalaze u blizini mjesta rušenja zrakoplova.

XS
SM
MD
LG