Dostupni linkovi

Blog uživo: Svet traži odgovore o avionskoj nesreći

Savet bezbednosti UN zatražio nezavisnu i sveobuhvatnu istragu; više svetskih zvaničnika izrazilo jaku sumnju da su malezijski boing 777 oborili proruski separatisti; SAD ne isključuju pomoć Rusije separatistima

11:51 18.7.2014.

FOTO: Potraga za telima nastradalih putnika

11:53 18.7.2014.

Hitan sastanak OEBS-a


Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) saopštila je da će danas održati hitan sastanak svog Stalnog saveta u Beču, dan posle avionske nesreće u kojoj je stradalo svih 298 putnika na istoku Ukrajine.


"Sastanak Stalnog saveta OEBS-a, o tragičnom padu leta MH17 Malezije Erlajnza na istoku Ukrajine, biće održan u 12.30 u Beču", navela je ta organizacija.


Specijalna posmatračka misija OEBS-a raspoređena je na terenu u Ukrajini od marta, zbog sukoba ukrajinskih snaga i proruskih separatista na istoku te zemlje.

12:04 18.7.2014.

Stvari putnika sa mesta tragedije.

12:20 18.7.2014.

Merkel: Mnoge indicije da je avion oboren


Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da postoje mnoge indicije da je malezijski avion oboren i da se počinioci moraju privesti pravdi.


Merkel je istakla da Moskva mora da prihvati svoju odgovornost za sprovođenje mirovnog procesa u Ukrajini, gde je neophodno da se obezbedi prekid vatre kako bi se sprovela istraga o padu aviona, dodajući da je situacija na istoku Ukrajine mnogo komplikovanija bez obzira što proruski separatisti kontrolišu manju teritoriju nego što je to ranije bio slučaj.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG