Dostupni linkovi

Erdogan: Turska stoji uz Bošnjake


Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi svako ko bi na bilo koji način "dirnuo" Bošnjake imao protiv sebe 100 miliona Turaka i poručio da se zbog toga ne treba čuditi "kad turski ratni brod uplovi u Neum, jer to je znak i podrška suverenitetu Bosne i Hercegovine".

"Ako iko dirne Bošnjake, imaće protiv sebe 100 miliona Turaka! Turska ili Osmansko carstvo su svoju braću Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austro-Ugarske. To sebi nikad nismo i nećemo moći oprostiti", rekao je turski premijer na predizbornom skupu pred mnoštvom Turaka.

On je istakao da su Turci "i drugi put pali na ispitu i ostavili Bošnjake nezaštićene", prenosi "Večernji list", izdanje za BiH.

Na ovu izjavu negativno su reagovali predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović koji je rekao da je posljednja izjava turskog premijera do sada najdirektnija uvreda i prijetnja Srbima i Hrvatima i svima drugima koji nisu Bošnjaci, a koji žive u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG